lifestyle
04/11/2013

Garage playlist

DSC 3326

  

Goede 'garage nummers' zijn onmisbaar voor iedere man. Van die nummers waarvan je spontaan zin krijgt je motorolie te vervangen. Speciaal voor jou hebben we tien van dat soort nummers op een rijtje gezet. 

 

#10 The Stone Foxes - I'm A King Bee

Heeft met onder andere The Black Keys op het podium gestaan. Deze relatief onbekende band uit San Fransisco California is bezig aan een gigantische opmars. Met overwegend positieve reviews voor hun nieuwe 2013 album ''Small Fires'' lijkt de 4 mans band uit te groeien tot een van de betere bands in het genre. 

 

#9 DeWolff - Don't You Go Up The Sky

Een dreunend hammond orgel, een beukende drum en snelle gitaar riffs is een goede samenvatting van dit nummer. Deze band van Nederlandse bodem, heeft in korte tijd naam gemaakt en is nu al te vinden op festivals als PinkPop en Sziget. Alle drie de heren zijn pas begin 20 dus wij verwachten nog veel van deze fantastische band te horen in de toekomst. 

 

#8 Patrick Sweany – Them Shoes

Dit nummer van Patrick Sweany van het album 'Every Hour Is A Dollar Gone' is een uitstekende plaat. De tempo wisselingen geven een bijzondere dynamiek aan het nummer waardoor het niet snel zal verveleren. 

 

#7 Jimi Hendrix – Red House

Een minder bekend nummer van een echte gitaar legende. Of misschen kunnen we beter zeggen gitaar god. Laten we het op gitaar god houden. Dit nummer met zijn heerlijke tempo en het gevoel dat alleen Hendrix in een gitaar kan leggen maakt deze plaat tot eentje die je eindeloos kunt draaien.  

#6 Hugo – 99 Problems

Neen, geen boze rapper, maar een blues rock artiest die een hiphop klassieker op geniale wijze covert. Gek genoeg eentje die onder contract staat bij het muziek label van Jay-Z, dat dan weer wel. Daar wordt dan ook naar zijn muziek gerefereerd als 'gangsta-rock'. Hoe zij het willen noemen maakt ons niet zo heel veel uit, wij zijn in ieder geval fan van Hugo. 

 

#5 Nick Cave & The Bad Seeds – We Real Cool

Je zult hem vast al gehoord hebben in de reclame van onze collegas bij die ene grote mannen kleding keten. Natuurlijk zijn zij niet zo cool als ons, maar goede muzieksmaak hebben ze wel. De zware bas lijn zorgt voor een spannende sfeer. Misschien eentje die je graag wilt horen als je net dat nieuwe motorblok hebt geïnstalleerd en in spanning de sleutel om draait in de hoop dat hij tot leven zal komen. 

 

#4 The Black Keys - When The Lights Go Out

Een eindeloze weg, een ondergaande zonde, woestijn om je heen en aan het einde van de horizon een lichtpuntje. Een lichtpuntje wat de naam Los Angeles draagt. Dat is het beeld wat dit fantastische nummer bij ons op roept van deze band waarvan je waarschijnlijk geen uitleg over nodig hebt. 

 

#3 Down On Bended Knees – Johnny Copeland

Een van de beste remedies om een breuk met een fantastische meid te verhelpen is waarschijnlijk de blues. Dat is dan ook het thema van dit nummer. Vergeet even alles om je heen, laat deze fantastische blues door je speakers huilen en ga wat sleutelen aan je auto/motor. Je zult je binnen no-time beter voelen! 

 

#2 Scoundrels - Black Mood

De sfeer uit het Londonse nachtleven spat er van af. Dat is ook niet verwonderlijk, de Scoundrels komen namelijk ook uit London. Een geweldig nummer voor als het even niet lukt met dat ene onderdeel wat natuurlijk weer net niet past. Leun even achterover, pak een pilsje en laat de irritatie even weg vloeien. 

 

#1 7Horse - Meth Lab Zoso Sticker

 Onlangs gebruikt in de trailer van de nieuwe film van Martin Scorsese, The Wolf Of Wall Street. Marty heeft veel verstand van muziek, dat blijkt ook wel weer uit de keuze voor dit belachelijk vette nummer. Een geweldige aanvulling voor je 'garage' playlist. Mag absoluut niet ontbreken! 

 

Hopelijk hebben we je met deze top 10 weer wat muziek voer kunnen geven voor de volgende keer dat je je garage in duikt. Overigens lijkt het ons ook een prima playlist voor je man cave, mocht je die natuurlijk hebben ;-).

 

Door: Bart Schreurs

Productshoot 19102013 655 Denim Black
€ 209,95
Shop now
Productshoot 19102013 667 Xander Knit Dark Grey
Out of Stock
€ 99,95
Shop now
15 00005f Cycle Grigio Scuro
€ 144,95
Shop now
13 00014f Kylo T-shirt Bordeaux
€ 54,95
Shop now
13 00035f Manic T-Shirt
€ 39,95
Shop now
13 00007f Cycle Navy Blue T-shirt
€ 84,95
Shop now