lifestyle
28/09/2013

Weekend tip: Bruchetta's

 

How to

 

Pik dit weekend nog dat laatste beetje zomer gevoel mee met dit simpel, maar vefijnde, Italiaans tussendoortje. Met als basis focaccia of ciabatta is het ook mogelijk andere variaties te maken, maar voor vandaag gaan we voor de focacci met tomaten en rode uien. 

De bereiding is simpel en zal slechts enkele minuten in beslag nemen. Zorg voor een platte ovenschaal (voor het gemak), snij het brood in sneetjes van ongeveer 3cm dik en verdeel deze over de schaal. Pak een eetlepel olijfolie en verdeel deze over de sneetjes. Smeer vervolgens met een half knoflookteentje de olijfolie uit over de sneetjes. Hierdoor trekt de smaak van de knoflook in het brood. 

Snij vervolgens een rode ui in fijne stukjes en hussel deze door elkaar in een kom met (droge) tomaten blokjes en fijngesneden peterselie. Voeg een kleine hoeveelheid olijfolie en witte wijnazijn toe. Verdeel het vervolgens over de sneetjes brood.

Plaats de schaal ongeveer 8 minuten in een voorverwarmde oven (170º). Lekker in de middag met een beter pilsje. 

 

 

Wat heb je nodig? 

-Focaccia

-3 eetlepels olijfolie

-2 teentjes knoflook

-witte wijnazijn

-Peterselie

-Verse tomaten (in blokjes gesneden)

-Rode uien