09/05/2014

Weekend Tip: Old Fashioned

old fashioned

Old Fashioned

Dit weekend, de Old Fashioned Ryan Gosling style. Behalve hedendaags stijl icoon, is Ryan Gosling blijkbaar ook goed in het maken van cocktails as seen in een van zijn films: Crazy, Stupid, Love. Wij namen de korte scene onder de loep en kwamen tot de conclusie dat het hier gaat om de klassieke Old Fashioned met een twist. De Old Fashioned is een drankje van nog vóór de drooglegging, voor het eerst geschonken door een barman in de Pendennis Club (Louisville Kentucky) ergens rond 1880. Check hier nog even het filmpje: 

 De variant hier boven bestaat, zoals je ziet, uit de volgende ingrediënten.

  • Rietsuiker (één klontje)
  • Angostura Bitter
  • Bourbon (ong. 5cl)
  • Sodawater (klein beetje)
  • Ice Cubes
  • Sinaasappel schil

How to:

Plaats het rietsuiker klontje op de bodem van een tumbler/old fashioned glas. Voeg 2-3 scheutjes Angostura Bitter toe over het rietsuiker klontje. Vervolgens voeg je een klein beetje sodawater toe. Roer vervolgens goed, totdat het suikerklontje is opgelost. Voeg de ijsblokjes en ongeveer 5 cl Bourbon toe. Roer nog eens goed zodat er wat ijswater vrij komt en zich goed mengt. Als laatste plaats je een dunne schil sinaasappel in het glas.

 

Variant 

Wij hebben zelf geëxperimenteerd met de nieuwe Jack Daniels Tennessee Honey in plaats van de Bourbon en waren zeer te spreken over de zachte, zoete smaak. Het recept blijft op de Bourbon na hetzelfde. 

Heb je zelf nog tips voor ons? We horen het graag! Comment sectie vind je rechts. 

 

What to wear while drinking it?

Deze outfit is net zo geraffineerd als je drankje. Een rustige jeans van Cycle, een slim fit shirt van GoodPeople en eventueel een blazer van GoodPeople of van Hamaki-Ho. Houd je broek omhoog met een mooie riem van Hamaki-Ho, bruine oxfords en you're ready to go!