lifestyle
21/08/2013

Your new autumn playlist!

 

We zijn er alweer bijna aan toe: de herfst. Dat is de tijd waarin het gure weer zegeviert, bakken met regen op de aarde neerstorten en het jaargetijde waar de warme chocomel weer voor het eerst goed te drinken valt. En natuurlijk is muziek ook onmisbaar. StyleConnect stelt jullie tien fantastische nummers voor waar jij je herfst zeker mee doorkomt.

 

#1 Jacco Gardner – Clear The Air

Laten we eens met een Nederlands talent beginnen. Jacco Gardner is een 25-jarige multi-instrumentalist uit Hoorn, Noord-Holland die met zijn album Cabinet of Curiosities stevig aan het doorbreken is. Vooral het nummer Clear The Air springt in het oog, vanwege de vette psychedelische jaren ’60-sound en de melancholische stem van de zanger hemzelf. Ideaal voor een druilerige dag dus.

 

#2 Roy Hargrove – Strasbourg St Denis

Dit fenomenale jazz nummer opent met een stevige bass en vervolgt daarop met de typische jazz instrumenten zoals een saxofoon, trompet en een piano die elkaar in fraai tempo afwisselen. De zoete geluiden van dit muziekstuk zijn werkelijk snoep voor je oren en dat is soms mooi meegenomen op een dag waarop ’t weer wat slechter is.

 

#3 Kings Of Convenience – Live Long

Ik had vele nummers  van deze twee Noorse heren kunnen kiezen, maar deze spreekt tot de verbeelding: een werkelijk prachtige plaat. Wat heb je hier voor nodig? Nou, twee gitaren, de twee stemmen van beide heren en het blaasinstrument die het helemaal afmaakt. Voeg daarbij ook nog eens een sterke tekst toe en je hebt een mengelmoesje wat uitmond in een geweldige track.

 

#4 Cashmere Cat – Mirror Maru

Waar we met de drie vorige platen in de pop- en jazzsferen zaten is Cashmere Cat heel anders. Deze Noorse DJ maakt door elementen van triphop, future-hiphop en drum & bass te combineren een heel interessant nummer, dat tegelijkertijd uitbundig en toch ingetogen is. Dat zie je niet vaak..!

 

#5 Cheers Elephant – Leaves

Deze heren leveren met dit nummer een lekkere plaat af. Een soort rock-folk-indie zou je het kunnen noemen. Het nummer ligt lekker in het gehoor en het heeft een catchy refrein welke je de komende tachtig jaar niet meer uit je hoofd krijgt. Oja, in het nummer is ook nog plaats voor een vette gitaarsolo. Best zeldzaam in de hedendaagse popmuziek.

 

#6 Giovanca – On My Way

Dit lijstje zou niet compleet zijn zonder dit nummer. Bekend van die ene reclame van dat ene grote warenhuis, maar bovenal gewoon een typische herfstplaat. De lekkere muziek en de zoete stem van Giovanca maakt het luisteren van dit nummer tot een bijzonder plezierige ervaring.

 

#7 John Mayer – Paper Doll

Natuurlijk kan John Mayer niet ontbreken aan mijn lijstje als groot fan van de man. Dit nummer illustreert weer eens hoe ontzettend goed hij is. Ingetogen en toch uitbundige muziek, met een laagje tekst in welke hij zijn foute in het liefdesleven beschrijft. Deze plaat zul je nog lang horen op je radio.

 

#8 Bertolf – Another Day

Een uit het oog geraakt bandje, Bertolf. Ooit, toen ze de status Serious Talent bij de alom bekende radio-omroep 3FM hadden, brachten ze dit nummer uit. Het roept een soort sfeer bij me op die ik ook bij herfst heb. De instrumenten passen precies bij dit jaargetijde en de krachtige doch ingetogen stem van de zanger maakt het af. Dit nummer draai ik elk najaar sinds de release plat.

 

#9 Peter, Bjorn and John – Young Folks

De fanatieke FIFA spelers onder ons zullen dit nummer vast en zeker bekend in de oren klinken. Het aanstekelijk gefluit en de drums brengen een soort dynamiek in de plaat die erg tof is. Zeker aanzetten als het buiten een keer hard waait en regent.

 

#10 Spinvis  - Voor Ik Vergeet

Dit nummer waarmee ik het lijstje afsluit mag ook niet ontbreken als we het over herfstplaten hebben. De bijna slome en rustige stem van de man met misschien wel de gekste naam uit de Nederlandse muziekwereld, Spinvis, past perfect bij de rustige en melancholische muziek die doet denken aan vervlogen tijden. 

 

Door: Justin Kist

15 00005f Cycle Grigio Scuro
€ 144,95
Shop now
5 Verde Militare
€ 199,95
Shop now
Ed 55mediumf ED-55 Blurred Wash
€ 89,95
Shop now
Ed 55darkf ED-55 Burner Wash
€ 89,95
Shop now
Reshoot 064 Waffle Henley
€ 69,95
Shop now